Pěnové surfy na bodysurfing byly k dispozici na bungalovech a užili jsme si spoustu legrace a zábavy přímo u nás; většinou se k nám přidali kluci od vedle Shenal a Samal. Surfování v naší zátoce bylo pouze pro pokročilé, stejně tak v Hirikatiyi nebo v Mataře. Pro nás začátečníky byla ideální Dlouhá pláž se školičkou a trpělivým instruktorem a první návštěvou se Sajeem, aby si nás místní hoši považovali.

Potápění a šnorchlování. Centrum s kvalitním potápěčským vybavením v hotelu Dikwella Resort nabízí zážitky pro začátečníky i výlety za potápěním pro zkušenější. Vedoucí Pen nám zorganizoval zdarma v hotelovém bazénu základní výcvik, po kterém jsme byli schopni absolvovat hodinové potápění v Japonské zahradě; zdatnější pak provedli ponor k vraku obchodní lodi ve 30ti metrové hloubce. Ideální podmínky pro šnorchlování jsme nalezli hned ve vedlejší zátoce: korálový porost, hejna pestrobarevných rybek a především velká atrakce tohoto místa-potápění s obrovskými mořskými želvami. Vybavení za drobný peníz bylo k dispozici v místní restauraci.

Kajaky. Při návštěvě města Tangalle, kam dojedete za pár rupií autobusem, jsme na doporučení Sajeeho podnikli okružní jízdu kajakem po sladkovodní laguně. Strávili jsme tam více než dvě hodiny v mangrovníkových porostech pozorováním rozmanitých druhů ptáků a obrovských varanů.